HAKKIMIZDA

• Prof. Dr. Duygu Dalğın

Yönetim Kurulu Başkanı

1970 İzmir doğumlu. İzmir Amerikan Kız Koleji ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu. Veteriner İç Hastalıkları doktorasını aynı üniversitede tamamladı. Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları bölümünde profesör olarak görev yapmakta. Evli, 2 çocuk ve 6 kedinin şanslı annesi.
    duyguc@omu.edu.tr

• Av.Ahmet Kemal ŞENPOLAT

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre ABD ’de kalarak hukuk eğitimi aldı. 2005 yılında Bilgi Üniversitesinde Ekonomi Hukuku dalında master derecesini tamamladı . 2004 yılından itibaren Türkiye’deki hayvan hakları mücadelesi içinde kendini buldu ve çeşitili platformlarda , farklı kentlerde bireysel olarak çalışan hayvan hakları savunucularının ancak örgütlü ve bilimsel metodlarla çalışabilmeleri halinde çevre ve doğa ile ilgili başarı kaydedilebileceği, devlete olumlu yönde baskı kurabileceği , "Güçsüzlere yardım edebilmek için Güçlü sivil toplum örgütü ( STÖ) olmak zorunda olduğu" fikri üzerine bu görüşü benimseyen arkadaşları ile beraber hareket ederek , Haytap Hayvan Hakları Federasyonunun "güç birliği" çatısı haline gelmesine öncülük etti.

Yine , 2006 yılında derneklerden bağımsız olarak  Türkiye’de ilk defa hayvan haklarının  bir baro çatısı altında kurulmasını sağladı ve İstanbul Barosunda komisyonun ilk kurucu başkanı oldu. Aynı zamanda Acısız Kesim Derneğini kurulmasına öncülük etti.

Şenpolat , halen  doğru insanlarla ulusal örgütlenme , kurumsallaşma ve örgütlenme temelli olarak Haytapı güvendiği arkadaşları ile üretime devam ederek çok önemli bir aşamaya getirip markalaşmasına giden yolu da açmıştır.

Şenpolat aynı zamanda Acısız Kesim Derneğinin kurucu başkanı olup bu konuda sürekli olarak mecliste dile getiren tek kişi olmasına rağmen ve medyada konuyla ilgili çiftlik hayvanlarına karşı oluşan önyargıyı yıkmak için  çalışmalar yapıyor. . Şenpolat, aynı zamanda Mef Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Hayvan Hukuku Dersleri vermektedir. Türkiye’deki hayvan haklarını anlattığı , soru -yanıt şeklinde yazmış olduğu  111  Soruda Hayvan Hakları adlı kitabı bulunmaktadır

• Dr.Damla
    ŞAHİN

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1996 yılında mezun oldu. Acil hekim doktoru olarak halen özel bir hastanede çalışmakta . 2023 Hatay depreminde ve Manavgat yangınları sırasında enkazlarda bizzat çalıştı. Haytap bünyesinde sahra hastanesi çadırlarının kurulmasına vesile olarak Haytapın saha çalışmalarında uzun yıllardır çalışmaktadır.
    drdamlasahin@gmail.com

• Nilgün KIZILKAYA

Yönetim Kurulu Üyesi
    Genel Sekreter

Dokuz Eylül üniversitesi maliye bölümünden mezuniyetinin ardından 21 yıl bankacılık sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışmış, 2020 yılında yönetici konumunda olduğu bankacılık sektöründen ayrılarak bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışmaya başlamıştır. 2023 Eylül ayında Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’ ndan mezun olmuşur.
    haytapnilgun@gmail.com

• Av. Bünyamin BIÇAK

Yönetim Kurulu Üyesi
    Sayman

Bünyamin Bıçak, güncel hukuki çözümler sunan ve tutkuyla çalışan deneyimli bir avukattır. 2019 yılında Yaşar Üniversitesinden Hukuk bölümünden mezun olduktan sonra yaptığı çalışmalar ve eğitimler işe kuvvetli bir mesleki geçmişe sahiptir. Haytap Hayvan Hakları Federasyonunda gönüllü olarak çalışmakta ve hukuki danışmanlık vermektedir. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler okumaktadır. Sözleşmeler hukuku, ticari hukuk ve fikri mülkiyet hukuku ve hayvan hakları gibi çeşitli hukuki uygulama alanlarında deneyim ve tecrübeye sahiptir. Şu anda İzmirde kendi ofisinde faaliyetlerine devam etmekte olup Advancd seviye İngilizce bilmektedir.

• haytapbunyamin@gmail.com